breadcrumb
_CAT_SearchNF_mobile

Quinta dos Carvalhais Encruzado Weißwein

Quinta dos Carvalhais Encruzado Weißwein
Seller: Velvet Bull Portugal
D0360
2018
Quinta dos Carvalhais
750
Portugal
Dão e Lafões
Weißwein
13.00
Encruzado
Stock Icon
21,39 €
CHF 22.60
Starting from: 6 items 21,06 €
CHF 22.25
Quinta dos Carvalhais Encruzado White

Oorsprongsbenaming
Regio: Dão
Land van herkomst: Portugal
Wijnmaker: Manuel Vieira
Variëteiten: Encruzado


De wijn
Quinta dos Carvalhais Encruzado is een Dão eenheidsras witte wijn van uitzonderlijke kwaliteit. Het vertegenwoordigt het hoogtepunt van de elegantie en rijkdom van de Encruzado-druivensoort. Quinta dos Carvalhais, dankzij tientallen jaren wijnbouwkennis, trouwt ervaring met innovatie om uiterst elegante wijnen te creëren met intens delicate smaken die de unieke persoonlijkheid, diversiteit en het enorme potentieel van de Dão-regio inkapselen.

Proefnotities
Quinta dos Carvalhais Encruzado heeft een citrusachtige gele tint met groenachtige hints. Het frisse bouquet wordt ondersteund door minerale tonen, bedekt met witte fruitkarakters en perfect harmonieuze hints van eikenhout. In de mond komt de levendige zuurgraad van het Encruzado-ras naar voren en complimenteert het de zachtheid van zijn lichaam, zijn romigheid en balans. Het resultaat is een complexe afdronk met een levendige aromatische persistentie.

Oogstjaar
Het was een goed jaar voor Dão witte druivensoorten, die een hoge kwaliteit vertoonden, zowel vanuit fytosanitair oogpunt als qua algehele balans.

wijnmaken
De druiven, met de hand geplukt in een ideaal rijpingsstadium, ondergingen volledige de-stemming en werden zacht geplet in een pneumatische pers. De most werd vervolgens onderworpen aan statisch decanteren bij lage temperaturen gedurende 24 uur, om het vereiste niveau van helderheid te bereiken. Nadat de geselecteerde gisten waren toegevoegd, werd een deel van het mengsel overgebracht naar nieuwe, Frans eiken vaten, waar het ongeveer 20 dagen fermenteerde bij temperaturen niet boven 19ºC.

Rijping
Het grootste deel van deze wijn fermenteerde en rijpt gedurende ongeveer 6 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten, een periode waarin het werd onderworpen aan veelvuldig roeren van de fijne droesem, om het gevoel van volume te verhogen en de aroma's complexer te maken. De rest is gefermenteerd en gerijpt in tanks van roestvrij staal, wat bijdraagt ​​aan een betere balans in de uiteindelijke blend.

Op te slaan
Deze wijn heeft een groot potentieel voor flesveroudering (5-10 jaar), zolang de fles maar horizontaal op een droge en koele plaats wordt gehouden, beschut tegen licht.

Dienen
Serveer tussen 12ºC-14ºC. Als het eenmaal is geopend, moet het onmiddellijk worden gedronken, hoewel het gedurende 2 tot 3 dagen in de koelkast kan worden bewaard, goed gekurkst, bij voorkeur onder vacuüm.

Genieten
Een uitstekend aperitief, het is robuust genoeg om in perfecte harmonie te zijn met gerookte zalm, uitgebreide visgerechten, gerookte vis, wit vlees of gevogelte.

Technische details
Alcohol: 13,5%
Totale zuurgraad: 5,1 g / l (wijnsteenzuur)
Suiker: 1,4 g / l
pH: 3,26

Verwandte Artikel

Die angegebenen Preise gelten nur für die Schweiz. Wenn Sie ein anderes Lieferland wählen, können sich die Preise ändern.