breadcrumb
_CAT_SearchNF_mobile

Portwein Taylors 30 years Dessertwein

Portwein Taylors 30 years Dessertwein
Seller: Velvet Bull Portugal
D0538
Taylors
750
Portugal
Porto e Douro
Dessertwein
20.00
Stock Icon
113,12 €
CHF 119.50
Starting from: 6 items 110,95 €
CHF 117.21
30 jaar oude tawny

Taylor's is een van de weinige overgebleven huizen die een geteelde havendam van 30 jaar oud produceert. Geselecteerde rode havens geproduceerd in de oostelijke gebieden van de Douro-vallei, inclusief de eigen landgoederen van Taylor, zijn gerijpt in doorgewinterde eiken vaten in de kelders van Taylor in Vila Nova de Gaia. Hier stimuleert het koele en vochtige kustklimaat een langzaam en zacht verouderingsproces, met aroma's van grote complexiteit en finesse.
Slechts om de twee of drie jaar is er een portreserve met voldoende structuur, fruit en kracht om op leeftijd te rijpen in eiken vaten. Degenen die hun piek van dertig jaar hebben bereikt, worden vervolgens samen gemengd voor balans en finesse, en om consistentie van kwaliteit en stijl te verzekeren. De 30 jaar oude tawny is zo'n wijn.
De wijnen zijn gerijpt in doorgewinterde eiken vaten in de kelders van Taylor in Vila Nova de Gaia. Hier stimuleert het koele en vochtige kustklimaat een langzaam en zacht verouderingsproces, met aroma's van grote complexiteit en finesse.

Proefnotities

Diepe, oude gouden kleur met hints van gedroogd fruit en honing die de rijke nootachtige aroma's compenseren. Weelderige, zijdeachtige rijkdom met een elegante, enigszins sobere kwaliteit die behoorlijk onderscheidend is. Subtiel gedroogd fruit smeert de onderliggende, exotische lagen van karamel en noten, culminerend in een eindeloze afdronk.

Verwandte Artikel

Die angegebenen Preise gelten nur für die Schweiz. Wenn Sie ein anderes Lieferland wählen, können sich die Preise ändern.