breadcrumb
_CAT_SearchNF_mobile

Portwein Ferreira Tawny Dessertwein

Portwein Ferreira Tawny Dessertwein
Seller: Velvet Bull Portugal
D0506
Porto Ferreira
750
Portugal
Porto e Douro
Dessertwein
19.50
Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Roriz, Tinta Amarela
Stock Icon
9,14 €
CHF 9.66
Starting from: 12 items 9,05 €
CHF 9.56
Porto Ferreira Tawny

Oorsprongsbenaming
Regio: Douro
Land van herkomst: Portugal
Wijnmaker: Luís Sottomayor
Variëteiten: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Roriz, Tinta Amarela

De wijn
Porto Ferreira Tawny is een klassieke Tawny Porto-wijn, elegant en zeer aantrekkelijk, met de echte smaak van de beste wijnen geproduceerd in de Douro-regio met alle zorg en knowhow die is opgedaan gedurende meer dan 250 jaar van excellentie, waardoor Ferreira als toonaangevend werd kwaliteit wijnmakers en het nummer één merk in Portugal.

Proefnotities
Porto Ferreira Tawny heeft een mooie rode tint met mooie hints en een fris en delicaat aroma, dat doet denken aan kruiden en noten, verkregen tijdens het rijpen in eikenhout. In de mond is het een elegante wijn die een fijne balans vertoont tussen rijpe tannines en zoetheid, waardoor deze een aantrekkelijke, lange afdronk heeft.

wijnmaken
Porto Ferreira Tawny wordt gevinifieerd volgens de traditionele Porto Wine-methode. Met de hand geplukte druiven worden zacht geplet en, na gedeeltelijke stalverwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van de druivenhuiden kunnen worden geëxtraheerd. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur als de wijndichtheid, waardoor de wijnmaker het ideale moment kan kiezen voor de toevoeging van wijnalcohol, van fundamenteel belang om de gisting te stoppen en de natuurlijke zoetheid van Porto wijn te behouden. Dat moment hangt af van de wijnstokrassen, rijpingsfase en uiteindelijke zoetheidsniveaus die vereist zijn.

Rijping
Na de oogst verblijft de wijn in de Douro, waar de winterkou helpt tot droesem. bezinken. De volgende lente worden de wijnen overgebracht naar de traditionele bedrijfslodges bij VNGaia en opgeslagen in eiken vaten, waar ze meerdere jaren oud zullen worden. Tijdens hun veroudering bewaakt het oenologie team de wijnen en handelt door middel van mengen, verfrissen en corrigeren wanneer het proeven zo bepaalt. Het uiteindelijke mengsel wordt verkregen na een selectie van wijnen met de juiste kenmerken en tussen 2 en 5 jaar oud, waardoor het mogelijk is om de unieke identiteit van Porto Ferreira Tawny te behouden en een gemiddelde leeftijd van 4 jaar te hebben.

Op te slaan
De fles moet rechtop worden gehouden, beschermd tegen direct licht en overmatige vochtigheid bij een constante temperatuur van 16ºC-18ºC.

Dienen
Porto Ferreira Tawny wordt gebotteld om te drinken en zal niet verbeteren als het lange tijd wordt bewaard. Serveer tussen 15ºC-17ºC. Bij openen hoeft er niet te worden gedecanteerd en worden er gedurende 8 weken geen verse proefnotities bewaard.

Genieten
Porto Ferreira Tawny past goed bij een grote verscheidenheid aan karamel- of koffiedesserts, evenals appeltaart en traditionele crèmes. Het parijs ook goed met sterke of blauwe kaas zoals Roquefort. Het is ook een zeer aangenaam aperitief als het gekoeld met noten wordt geserveerd.

Technische details
Alcohol: 19,5%
Totale zuurgraad: 3,83 g / l (wijnsteenzuur)
Suiker: 100,2 g / l
pH: 3,47

Verwandte Artikel

Die angegebenen Preise gelten nur für die Schweiz. Wenn Sie ein anderes Lieferland wählen, können sich die Preise ändern.