breadcrumb
_CAT_SearchNF_mobile
Planalto Weißwein
Seller: Velvet Bull Portugal
D0983
2018
Casa Ferreirinha
750
Portugal
Porto e Douro
Weißwein
13.00
Viosinho, Malvasia Fina, Gouveio, Códega, Arinto
Stock Icon
9,19 €
CHF 10.02
Starting from: 12 items 9,10 €
CHF 9.92
PLANALTO RESERVA WITTE
Producer Opmerkingen 2015 (Automatische vertaling)

AANDUIDING VAN OORSPRONG: DOC Douro
REGIO: Douro
LAND VAN OORSPRONG: Portugal
WINEMAKER: Luís Sottomayor
VARIËTEITEN: 25% Viosinho, 20% Malvasia Fina, 15% Gouveio, 15% Códega, 15% Arinto, 5% Rabigato, 5% Moscatel

DE WIJN
Planalto is nu een van de referentie-witte wijnen uit de regio Douro, die een gevolg is van de onderzoeken grondig de loop der jaren, de zorgvuldige selectie van de druivensoorten gebruikt om de wijn en het gebruik van de beste wijnmaken technologie in te maken zijn productie.

PROEFNOTITIES
Casa Ferreirinha Planalto Witte Reserva 2015 heeft een lichte tint met citrus nuances en het aroma van een goede intensiteit en complexiteit. De florale aroma's opvallen, evenals citrus, tropisch fruit, wit vruchtvlees vruchten en asperges plantaardige aroma's. Het heeft een levendige zuurgraad en is goed geïntegreerd in de mond, met een goed volume en opnieuw met aroma's van tropisch fruit en bloemige noten als bewijs. De afwerking is elegant en harmonieus.

OOGSTJAAR
De 2015-wijnoogstjaar droog was gedurende het grootste deel van de groeicyclus, in het bijzonder de maand maart, die ongeveer 50% minder regen geregistreerd dan het gemiddelde voor de regio. De gemiddelde temperatuur tussen april en mei was boven normaal. Drie hittegolven werden geregistreerd in juni en juli, met hoge temperaturen boven de 40 ° C, van invloed zijn op de wijnstokken en druiven rijping. Deze factoren leiden samen tot de groeicyclus naar voren wordt gebracht 1 tot 2 weken, afhankelijk van het gebied. Het neerslaan waarden in september waren hoger dan het gemiddelde voor de regio, die hielpen om de uiteindelijke rijping in evenwicht te brengen in het bijzonder voor de latere variëteiten. De oogst begon, dus in de eerste week van september. De druiven gepresenteerd op het einde van rijping zeer goede en evenwichtige niveaus van suiker, zuren en fenolverbindingen.

WIJN MAKEN
Bij aankomst op de wijnmakerij van Casa Ferreirinha in Vila Real, de druiven met de hand geoogst in de hooglanden en plateaus van de regio Douro - gekozen voor de balans tussen goed volwassenheid en uitstekende frisheid - werden ontsteeld en zacht verpletterd. Dit werd gevolgd door het decanteren van de koude most die, na het bereiken van de gewenste zuiverheid, roestvrij stalen vaten werden gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur tussen 16ºC en 18ºC, gedurende ongeveer 20 dagen.

RIJPING
De voor Casa Ferreirinha Planalto Reserva 2015 Witte wijnen werden afzonderlijk volgens de variëteit en / of vine gehouden, bij lage temperaturen. Na een aantal tests en na een strenge selectie, werd het uiteindelijke mengsel voorbereid en, eenmaal geklaard en gestabiliseerd, werd gebotteld.

WINKEL
Casa Ferreirinha Planalto Witte Reserva 2015 kan in volledige 6 maanden worden genoten na het bottelen. Het blijft ook in topconditie voor 2 tot 3 jaar. Bewaren in een horizontale positie bij een temperatuur van 10ºC-15ºC.

DIENEN
Het moet worden geserveerd gekoeld tussen 9ºC-11ºC.

GENIETEN
Casa Ferreirinha Planalto Witte Reserva 2015 is de ideale wijn om salades, lichte gerechten, vis en zeevruchten, of zelfs te begeleiden om te dienen als aperitief.

ALCOHOL
13% vol.

Die angegebenen Preise gelten nur für die Schweiz. Wenn Sie ein anderes Lieferland wählen, können sich die Preise ändern.