breadcrumb
_CAT_SearchNF_mobile

Morgadio Da Torre Weißwein

Morgadio Da Torre Weißwein
Seller: Velvet Bull Portugal
D0977
2019
Morgadio da Torre
750
Portugal
Vinho Verde
Weißwein
12.50
Alvarinho
Stock Icon
15,38 €
CHF 16.24
Starting from: 6 items 15,16 €
CHF 16.02
MORGADIO DA TORRE ALVARINHO - Witte Wijn
Producer Opmerkingen 2014 (Automatische vertaling)

AANDUIDING VAN OORSPRONG: DOC Vinho Verde
REGIO: Vinhos Verdes
LAND VAN OORSPRONG: Portugal
WINEMAKER: Miguel Pessanha

DE WIJN
Morgadio da Torre is een uitzonderlijke Vinho Verde, een mooie demonstratie van het karakter en het potentieel van de Alvarinho druif. Een van Portugal's meest interessante druivensoorten, Alvarinho wordt steeds meer en meer populair over de hele wereld.

PROEFNOTITIES
Lemony-geel van kleur met weerschijn van groen. Frisse geur, met elementen van ananas en perzik, zeer harmonieus en typisch voor de variëteit. Dit is een verfrissende, levendige wijn met aansprekende zuurgraad sypported door rijke textuur en mineraliteit met fruitige aroma's en een lange, elegante afdronk.

WIJN MAKEN
De grootste zorg is genomen in de productie van Morgadio da Torre. Gedurende het wijnmaken proces, sap en wijn worden beschermd tegen oxidatie. Zeer zachte pneumatische persen worden gebruikt om het sap te scheiden van de vellen. Het sap wordt gelaten om zich te vestigen door de zwaartekracht, en wordt vervolgens gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.

RIJPING
Na ongeveer 6 maanden rijping op de fijne droesem in roestvrijstalen tanks, wordt de wijn gebotteld in de gebouwen van Sogrape in Avintes.

Opbergen
Het moet worden opgeslagen in een koele, droge plaats. De Alvarinho ras is bekend om zijn uitstekende veroudering capaciteit in de fles - het kan langer dan de meeste wijn wijnen worden gehouden. In sommige jaren kan de wijnen hun hoogtepunt van de kwaliteit bereiken bij 2 tot 3 jaar.

DIENEN
Dienen idealiter op tussen 9ºC-11ºC. Een geopende fles zal goed overleeft tot de volgende dag, mits bewaard in de koelkast.

GENIETEN
Dit is een ideale wijn te serveren met vis of gevogelte, salades, gebraden kip of kaas. Het is ook mooi op zijn eigen om te drinken voor de maaltijd.

Alcohol: 12,5%

Die angegebenen Preise gelten nur für die Schweiz. Wenn Sie ein anderes Lieferland wählen, können sich die Preise ändern.