breadcrumb
_CAT_SearchNF_mobile
Meandro Rotwein
Seller: Velvet Bull Portugal
D0970
2017
Quinta do Vale Meão
750
Portugal
Porto e Douro
Rotwein
14.00
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinta Barroca, Tinto Cão
Stock Icon
17,19 €
CHF 18.16
Starting from: 6 items 16,93 €
CHF 17.89
Meandro RED

Technische informatie
Oogst rapport:
In 2010 hebben we de meest regenachtige winter en lente al lang gezien. Al in mei was de gemiddelde regenval bereikt en kort daarna was hij verdubbeld. Dit heeft geleid tot een zeer hoog niveau van water in de bodem, waardoor tijdens het landbouwjaar geen enkel niveau van hydrische stress werd bereikt. Ondanks dit alles was er een lage incidentie van ziekten.
De zomer was warm en droog, maar het volume van het bestaande water in de bodem maakte het gemakkelijk om door de warmere maanden te gaan.
De oogst begon op 6 september, wat neerkomt op een vertraging van ongeveer 2 weken vanaf de gebruikelijke begindatum. Omdat de rijping heel evenwichtig was, is de
de oogst werd ook in een langzaam tempo gemaakt, waardoor we elk pakket op zijn perfecte rijpingsniveau konden uitkiezen.

Druivenrassen:
45% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca, 13% Tinta Roriz, 5% Sousão, 4% Tinta Barroca en 3% Tinto Cão.

vinificatie:
Na te zijn vergruisd, werden de druiven afgekoeld en te voet vertrapt gedurende vier uur in graniet lagares en vervolgens overgebracht naar kleine gekoelde roestvrijstalen vinificatievaten. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd.
Deze wijn is gerijpt in tweede en derdejaars Franse allier eiken barriques.

Proefnotities:
Dieprode kleur. Zeer levendig en expressief fruit, met een zeer goede balans in de mond, met grote elegantie en een opmerkelijke lange afdronk.

Verwandte Artikel

Meandro Weißwein
15,78 €
CHF 16.67
344

Die angegebenen Preise gelten nur für die Schweiz. Wenn Sie ein anderes Lieferland wählen, können sich die Preise ändern.