breadcrumb
_CAT_SearchNF_mobile

Castello d'Alba Vinhas Velhas Weißwein

Castello dAlba Vinhas Velhas Weißwein
Seller: Velvet Bull Portugal
D0894
2017
Castello D'Alba
750
13.50
Portugal
Porto e Douro
Weißwein
Códega do Larinho, Rabigato, Viosinho
Stock Icon
16,03 €
CHF 16.93
Starting from: 6 items 15,80 €
CHF 16.69
Castello D'.alba Vinhas Velhas White

TECHNISCHE OPMERKINGEN
APPELLATIE: DOC DOURO
DRUIVEN: Códega do Larinho.
ALCOHOL: 14%
WINEMAKER: Rui Roboredo Madeira

SMAAK
Complex aroma, mineraal karakter uitgebalanceerd met citrus en exotisch fruit zoals limoen, plus discrete en suggestieve toast-hints. Op de mond toont volume en frisheid, erg lang.
.
TIPS VOOR HET KOPPELEN
Wijnkarakter, geroosterde vis, zachte schapenkazen, wit vlees en kabeljauw.

OORSPRONG
In deze wijn zoeken we naar de aromatische concentratie en hoge zuurgraad van de druiven Códega Larinho uit zeer oude en traditionele wijngaarden van de Douro Superior, van grote hoogte rond 550 meter. Met deze wijn proberen we deze inheemse Douro-druif te vinden die we bijna alleen in de oude wijngaarden kunnen vinden, en zo zijn karakter zeer mineraal en romig tonen.

OOGST
In 2010 hadden we een normale fysiologische cyclus, totdat de druiven kleur begonnen te krijgen, sinds eind juli waren het extreme dagtemperaturen die de rijping in algemene termen ongeveer drie weken vertraagden. Wit met een evenwichtige zuurgraad door de vertraging van de rijping.

VINIFICATION
Handig geplukte druiven naar kleine geboorde dozen van 15 kg, koude gistingstechnologie op reductieve omgeving, met gecontroleerde temperatuur van ongeveer 16 ºC, zeer zacht verbrijzelen en persen in een inerte atmosfeer om alle aromatische mogelijkheden van druiven te behouden. We hebben ons grote inspanningen getroost om alle hergisting beter uit te voeren, omdat het verantwoordelijk is voor de intrinsieke kwaliteit van toekomstige wijn. Een deel van de wijn gefermenteerd in gebruikte Franse eik en blijft daar na een korte stelling op fijne droesem met regelmatig roeren ".battonage". tot het maken van de uiteindelijke blend met de wijn in roestvrijstalen tanks.

Verwandte Artikel

Castello dAlba Douro Rotwein
9,05 €
CHF 9.56
1519
Castello dAlba Douro Roséwein
11,31 €
CHF 11.95
554
Castello dAlba Douro Weißwein
9,05 €
CHF 9.56
1833
Castello dAlba Reserve Rotwein
11,33 €
CHF 11.96
1967
Castello dAlba Reserve Weißwein
11,33 €
CHF 11.96
1834

Die angegebenen Preise gelten nur für die Schweiz. Wenn Sie ein anderes Lieferland wählen, können sich die Preise ändern.